Новини от ПП АБВ

ЛЕВИЦАТА! и БСП-София призоваха лидерите на „сглобката” да се явят в четвъртък на ПСА, като гаранти за опазване на гражданския мир

от в ПП АБВ Новини 23/08/2023

ЛЕВИЦАТА! и БСП-София призоваха лидерите на управленската “сглобка” лично да бъдат в четвъртък на Паметника на Съветската армия, за да гарантират, че няма да има ексцесии и нападения след футболната среща на стадион “Васил Левски”. Това обявиха на съвместен брифинг лидерът на БСП-София Иван Таков и председателят на Коалиционния съвет на ЛЕВИЦАТА! Костадин Паскалев.

Таков и Паскалев получиха личното уверение на вътрешния министър Калин Стоянов, с когото проведоха среща, че гражданският мир ще бъде опазен и ще бъдат осуетени всякакви опити за сблъсъци и атаки към целостта на паметника и неговите защитници.

Срещата бе конструктивна, получихме уверение от министъра, че няма да се позволяват повече провокации, както и вандалщина, каза Иван Таков и добави, че ако е необходимо, монументът ще бъде защитен и в четвъртък от участниците в палатковия протест.

Костадин Паскалев подчерта, че Паметникът на Съветската армия се използва от градската десница като предизборен инструмент, който да отнеме вниманието на гражданите от належащите проблеми на столицата и вредното управление вече няколко мандата. Въпреки това, той изрази надежда, че предизборната кампания в София за местния вот ще извади на повърхността истинските въпроси на София.

За местните избори Иван Таков обяви пред медиите, че за столицата ще бъде формирана широка лява коалиция, включваща и БСП и ЛЕВИЦАТА!, която ще даде подкрепата си за икономическия съветник на КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.