Новини от ПП АБВ

ЛЕВИЦАТА! и БСП-София получиха уверение от МВР, че няма да допусне сблъсъци на ПСА

от в ПП АБВ Новини 22/08/2023

На среща с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов ЛЕВИЦАТА! и градската организация на БСП получиха уверение, че силовото ведомство няма да допусне сблъсъци между спортни агитки и протестиращите за запазване на Паметника на Съветската армия в София. В района няма да се допускат футболни агитки.

Днес председателят на Коалиционния съвет на ЛЕВИЦАТА! Костадин Паскалев и Мая Манолова, заедно с лидера на БСП-София Иван Таков проведоха среща с вътрешния министър с настояване за превантивни действия от страна на МВР за опазване гражданския мир и да предотвратяване на сблъсъци на територията около Паметника на Съветската армия в София, особено в четвъртък, когато е планирано голямо спортно събитие на националния стадион „Васил Левски“.

Костадин Паскалев подчерта, че вина за напрежението и сблъсъците около Паметника на Съветската армия от 17 август носят кметът Йорданка Фандъкова, Трайчо Трайков, като районен кмет и областният управител и отново изтъкна позицията на ЛЕВИЦАТА! за оставка и на тримата.

Лидерът на БСП – София Иван Таков отбеляза, че разговорът с министър Калин Стоянов е бил конструктивен и политическите формации са получили търсените гаранции за опазване на реда. Той припомни, че паметникът неведнъж е ставал обект на героизирана вандалщина и изрази надежда, че подобни събития няма да се повторят.

Мая Манолова призова за сваляне на напрежението и посочи като виновни градските управленци. А подстрекателството към вандализъм идва именно от градската десница.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.