Новини от ПП АБВ

„ЛЕВИЦАТА!“: Частичният водно-въздушен Шенген категорично трябва да бъде отказан като възможност от българска страна

от в ПП АБВ Новини 19/01/2024

Частичният водно-въздушен Шенген категорично трябва да бъде отказан като възможност от българска страна, тъй като държавата ни има категорични основания да претендира за пълноправно членство в зоната без граничен контрол. Тази позиция на „ЛЕВИЦАТА!“ обяви пред медиите председателят на Коалиционния съвет на формацията Костадин Паскалев, като подчерта, че обструкциите на членството на България в Шенген са резултат от битка за търговските пътища в световен мащаб и страната ни не бива да загърбва икономическия си интерес в този аспект.

Румен Петков определи визитата на военния министър Тагарев в САЩ като провал и тежък удар върху българската държавност, като отбеляза поредицата неясноти в това пътуване, като например, с какъв мандат Тагарев е заминал. Той подчерта, че с договорките зад океана и поканата да бъдат разположени у нас противовъздушни и противокорабни комплекси прави страната ни военна цел за всеки опонент. А фактът, че видимо на официалните срещи на Тагарев в Щатите отсъства българският посланик там, освен че е национално предателство, но е и достатъчен повод не просто да бъде отстранен от длъжност, но и срещу него да започнат съответните процесуално следствени действия, категоричен е Румен Петков.

Подготовката на „ЛЕВИЦАТА!“ за евроизборите е в ход, започна изграждането на дискусионни клубове, които отразяват приоритетите в дейността на коалицията, като началото е поставено две направления – „Държавно устройство и право“ и „Културно-историческо наследство“.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.