Новини от ПП АБВ

„ЛЕВИЦАТА!“ на среща с посланика на Социалистическа република Виетнам у нас

от в ПП АБВ Новини 24/01/2024

Представители на ръководството на „ЛЕВИЦАТА!“ се срещнаха с посланика на Социалистическа република Виетнам у нас Н.Пр. До Хоанг Лонг. Те разговаряха за развитието на динамиката в отношенията между двете държави и възобновяване на традициите от десетилетията в тази посока.

В рамките на срещата беше отбелязана помощта на България за обединението на Виетнам и изграждането му като модерна държава, както и факта, че хиляди виетнамски младежи са получили висшето си образование у нас. В момента те заемат високи ръководни постове и са с изключителен принос за динамичното развитие на държавата. Именно обменът в сферата на висшето образование и възможностите за неговото засилване бе обсъден. Фокус бе поставен и върху икономиката, селското стопанство, туризма и здравеопазването, енергетиката, по-специално, разработването на нови ядрени мощности, и възможностите тези сфери да бъдат предмет на по-интензивни междудържавен обмен.

По време на срещата бе обсъдено и посещението на президента Георги Първанов през 2009 година и изключителната полза от визитата и за двете страни в сферите на социалния, обществения и икономическия живот.

Бе постигната договореност за предприемане на стъпки и действия за установяване на работещи взаимоотношения между „ЛЕВИЦАТА!“ и Виетнамската комунистическа партия. Главният редактор на електронното издание „Поглед Инфо“ Румен Петков отбеляза засиленият интерес на българската аудитория към процесите и събитията в Социалистическа република Виетнам. Председателят на АБВ Румен Петков отправи покана към Н.Пр. До Хоанг Лонг да посети Плевен, която посланикът прие с готовност.

В срещата участие взеха представляващият „ЛЕВИЦАТА!“ Валери Жаблянов, Румен Петков (АБВ), Татяна Дончева (Движение 21) и Румен Петков („Поглед Инфо“).

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.