Новини от ПП АБВ

„ЛЕВИЦАТА!“ призовава левите общински съветници да отстояват предизборните си ангажименти, независимо от партийните им наказания и да работят за гражданите на София

от в ПП АБВ Новини 09/02/2024

Ние от „ЛЕВИЦАТА!“ със загриженост следим тримесечните усилия за избор на председател на Столичния общински съвет. Формациите, които успешно си делят облагите от властта в правителството – ГЕРБ и ПП+ДБ+„Спаси София“ – разиграват местна постановка на опозиция и управляващи, като „успешно“ блокираха управлението на града и направиха 1.5 млн. граждани заложници на фалшивата им опозиционност. ГЕРБ си поставиха за цел да запазят поне част от властовите си позиции, да бъде избран предложен от тях председател или да отидат на нови избори, с цел да постигнат по-добър резултат за партията си.

Изборът на председател на СОС в настоящия момент е в интерес на всички граждани на София и предотврати повторението на управляващата коалиция на местно ниво.

Непосредствено преди заседанието на СОС, Б. Борисов и К. Нинова излязоха с идентични позиции, а именно – против избора на градско ръководство. Припомняме, че Нинова само преди година с нетърпение чакаше Борисов за лидерска среща в силно желания от нея трети мандат за съставяне на правителство.

Само преди по-малко от година Нинова предложи кандидатурата на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание, мотивирайки се с необходимото държавническо поведение. Днес подчиненото й ИБ на БСП в същата ситуация се отказа от собствените си съветници, задълбочавайки разрухата в партията. Държавническите мотиви на Нинова изглежда са налице само тогава, когато обслужват властовите й амбиции.

Обръщаме се към левите общински съветници да отстояват предизборните си ангажименти, независимо от партийните им наказания и да работят за гражданите на София.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.