Новини от ПП АБВ

Румен Петков и доц. Кючуков се срещнаха с посланика на Ислямска република Иран в София Н. Пр. Алиреза Ирваш

от в ПП АБВ Новини 13/02/2024

Председателят на АБВ Румен Петков и доц. Георги Кючуков, член на ИБ на партията, се срещнаха с посланика на Ислямска република Иран в София Н. Пр. Алиреза Ирваш по негова покана. Фокус на срещата бяха увеличаващите се огнища на военни конфликти и поредните примери за двойни стандарти.

В рамките  на срещата Румен Петков очерта обстановката в Европа и Близкия изток от гледна точка на АБВ, като призова за полагане на всякакви усилия за постигане на мир и за намаляване на жертвите. Доц. Кючуков отбеляза прилагането на двойни стандарти и дефицитът на внимание от страна на световните организации към някои хуманитарни кризи и същевременно, приоритизиране на други такива. Той даде пример със Судан – десетки хиляди жертви и милиони разселени и абсолютна липса на ангажимент към тези процеси.

Румен Петков благодари на посланика за изключителното съдействие за освобождаването на нашите сънародници, заложници в Йемен. Въпросът е много бързо решим и е в ръцете на нашите институции, добави той. Посланикът на Ислямска република Иран в София Н. Пр. Алиреза Ирваш даде уверение, че за успешният изход се полагат усилия на най-високо равнище.

В срещата участва и Анастас Терзобалиев, съветник в ПП АБВ по отношенията с арабските страни.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.