Новини от ПП АБВ

„ЛЕВИЦАТА!“ призовава за нови парламентарни избори

от в ПП АБВ Новини 28/05/2023

„ЛЕВИЦАТА!“ призова за приемане на неотложните закони, нов състав на ВСС, актуализация на държавния бюджет и разпускане на Народното събрание. Пред медиите председателят на Коалиционния съвет на формацията Костадин Паскалев подчерта, че събитията на политическата сцена в последните дни се определят като национално предателство и водят именно до политически оставки. Той коментира очевидният (от записа) факт, че фокусът на водещите сили в парламента е далеч от работа за благото на обществото, но е насочен към завладяване на държавата. И отбеляза, че налице е предателство не само към избирателите на ПП, но и към всички българи на площадите, които искаха промяна на модела на управление.

„Ние всички станахме свидетели на безпрецедентен политически външен натиск, който рязко промени политическите позиции. ГЕРБ не клекнаха, а направо легнаха пред ПП – дават курбан с Делян Добрев, своите хора в службите, в системата на образованието и в държавната администрация“.

Според Паскалев публично заявената теза на ПП за руски заговор срещу тях ще бъде използвана за предпоставка за предаване на въоръжението на Българската армия на украинската и изпращане на български доброволчески контингент в Украйна.

Мая Манолова отново заяви позицията на „ЛЕВИЦАТА!“ за незабавно свикване на Консултативен съвет за националната сигурност от президента Румен Радев, предвид крушението на институциите и нивото на разпад на държавността.

„КСНС е мястото, където бивш премиер трябва да извади доказателства за твърдението, че службите са пробити. Там трябва да каже с кои чужди посолства вече е съгласувал назначенията в службите. Там трябва да стане ясен целият сценарий от взрива, през искането на оставката на главния прокурор и завършил с нечистоплътните записи и изявления, които чуваме през последните дни“.

До задълбочаване на кризата на държавността биха довели днес опитите за промяна в конституцията, отбеляза Манолова. Тя е категорична, че в момента единствената стабилна институция е президентската, колкото до ПП-ДБ – те са загубили моралното право да съставят правителство.

Д-р Цветеслава Гълъбова подчерта цинизма, омерзението и долнопробността в съдържанието на записа от партийния форум на ПП и посочи, че проява на подобна клинична картина се нарича „психопатизация“ и престъпно мислене. Предвид професионалния й път като психиатър, д-р Гълъбова е работила с извършители на тежки престъпления, с тежки психопати, но подобна степен на мерзост, каквато личи от записа на ПП, не е срещала, посочи тя.

ППДБ се опитват да овладеят държавата, без да се притесняват до какво ще доведе това. Това, което се чува в записа, където се твърди за чистка, дори и Сталин не си го е помислил. Тези хоря нямат род и Родина, те искат да ни унищожат“.

Опитът за преподредба на държавата от страна на ПП д-р Гълъбова оприличи на чистката под нацистки флаг отпреди 80 години.

Румен Петков отбеляза станалата особено видима спойка между ПП и ДБ – в овладяването на службите, логиката за местните избори „МВР ще е наше“, съгласуваните с посолствата шефове на служби. Той отбеляза, че това, като маниер, има предистория в лицето на Атанас Атанасов от ДБ и организираното от него подслушване, без никакво основание, като директор на НСС – на Костадин Паскалев (тогава кмет на Благоевград), на Димитър Калчев (тогава кмет на Русе) и на самия Румен Петков (тогава кмет на Плевен). Логиката на тези хора е да яхнат властта, да яхнат МВР и да мачкат опозицията, посочи Петков.

Румен Петков призова Фон дер Лайен да отговори пред Европарламента на въпроса – поемала ли е ангажимент, както К. Петков твърди давала ли е съвети как да заобиколим правилата за влизане в Еврозоната. Тази спекулация унизява България и ще я направи нежелан партньор, посочи Румен Петков.

Журналистът Румен Петков е на мнение, че политическите манипулации в крайна сметка водят към фактическо вкарване на България във войната между Русия и Украйна. Той призова за гражданска активност в Походите за мир, като единствен начин за гражданско противопоставяне.

Положителното, според Румен Петков, в срамната иначе политическа обстановка днес е, че това ще доведе до различен резултат на следващия парламентарен вот и до по-висока избирателна активност.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.