Новини от ПП АБВ

Лидерът на АБВ Румен Петков пред „Евроком“: Правителство без политическа отговорност е легитимация на грабежа

от в ПП АБВ Новини 31/03/2021

Правителство без политическа отговорност е легитимация на грабежа. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в интервю за „Евроком“.

Кампанията тече за съжаление вяло. При консултациите при президента Радев настоявахме изборите да бъдат на 15 и 16 май. По причини, които не знам и не бих могъл да коментирам, изборите се насрочиха на 4 април. За мен това е грешка. За все повече хора това е грешка. Тогава всички си мълчаха с изключение на АБВ. Ние нямаме кампания. Имаме едни огромни пари, които се изливат в някои телевизии. За първите 10 дни на кампанията четири партии са изляли 1.6 млн. лв. Изливат се огромни пари за плакати, билбордове. Само един от кандидатите в София има толкова билбордове, колкото ние имаме в цялата страна. Казвам тези неща, защото всеки нормален българин като излезе и вижда парите си, как е ограбен, вижда ниската си пенсия. Това не са нормални пари. Едната от политическите партии за първите 10 дни е изляла 600 хил. лв. Хората това трябва да го видят и да накажат тези хора с гласуването си. Затова ние от АБВ се обръщаме и към вашата аудитория с апела: подкрепети ни, защото ние сме гарант за нормален живот в работеща държава. Аз не съм кандидат. Не се кандидатирам, защото няма от какво да се притеснявам. Имотно съм несъстоятелен, нямам грам притеснения. Напротив, има неща, с които се гордея, но не съм кандидат, защото искат тази радикална промяна и ние от АБВ я даваме с хора, върху които не тежи нищо, с една богата възрастова палитра- Хора с опит, хора, които са управлявали системи като проф. Халачев до млади представители на академичната общност като д-р Заячка. Имаме професори, преподаватели във Военаната академия във Велико Търново, в академията в Свищов. Казвам тези неща, за да е ясно, че не се даде възможност за политически дебат. Не се даде възможност за среща с гражданите, в която да се отстояват политики. Трябва да кажа с голямо смущение, че от вниманието на обществото убягна, че БСП предлага узаконяване на проституцията. На Мая Манолова хората предлагат по грозен начин чрез детски книжки за деца между 3 и 6 години легитимиране на еднополовите бракове. По тези неща няма дебат. Утре, ако това ни гръмне в парламента, да не се чудим защо така е станало. Предупредихме, че ранната дата ще обслужи купения вот, ще обслужи администрирания, корпоративно-зависимя“, заяви още Румен Петков.

Според него ще е интересен резултатът на продавачите на паспорти в циганските секции около Пловдив и община Марица. „В следващия парламент АБВ е гарант за нормалния живот и работещата държава, работещите институции. Цялата тази истина ние ще я изкараме пред обществото, за да е ясно кой как си осигурява подкрепата. Много е важно още в петък ние да знаем кой какви пари е похарчил в кампанията. На АБВ кампанията няма да надхвърли повече от 120 хил. лв.“, каза още Петков.

Той коментира и плакатите за импийчмънт на Румен Радев, Румен Петков заяви, че акцията сигурно е ударна и платена.  По думите му тя е глуповата, защото нямаме парламента, а искаме импийчмънт. „Атаката срещу президента Радев е пошла и грозна, най-малкото защото е немотивирана. Правоохранителните органи могат много бързо да изяснят участниците в атаката и чрез участниците кои са поръчителите и хоп-хоп и до Банкя„, заяви още лидерът на АБВ.

Румен Петков направи коментар и на политолога Антоний Гълъбов за политическата цел и Великото народно събнание. „Не мисля, че някой в следващия парламент ще иска Велико народно събрание.Част от силите ГЕРБ, ДПС, може би БСП не знам, ще искат да легитимират сформирането на правителството с обяснението, че трябва експертно правителство, на националното съгласие в името на…. Позицията на АБВ е повече от ясна – правителство без политическа отговорност  е легитимация на грабежа, защото нито една партия няма да носи отговорност, всички ще бъдат виновни, всички ще грабят, но ще казват, че експертният потенциал така е решил, експертите така са препоръчали. Политическа отговорност – всичко останало е злодеяние зад гърба на обществото“, изтъкна още Петков.

Той коментира и обявената днес от премиера Борисов за енергийна независимост. „Днес премиерът лъже, както само той може. Преди година и половина, когато завлече в буквалния смисъл на думата около Хасково и Димитровград, където обяви, че се строи трасе, пак беше преди избори. Тогава обявих, че лъже и че трасето няма да стане в срок. Днес той обявява, че трасето едва ли не е готово. От него са готови 30 км, а като цяло трябва да бъде 180 км. Лъже безподобно. Това е една транзитна тръба, от която за българските общини няма нищо, която няма да бъде готова навреме. На 28 април тръбата трябваше да бъде въведена в експлоатация – няма да бъде готова. Тя няма да бъде готова докрая на годината. Борисов лъже по един просташки начин, по който само той си може. Днес се кипри с едни електропроводи, като казва, че по този начин ще гарантираме на Мариците да изнасят ток. На „Марица“ 1 и „Марица“ 3 токът е най-скъпите в Европа. Къде ще го изнася?“, попита още Петков.

Лидерът на АБВ обърна внимание на голямото предателство за АЕЦ „Белене“. „Миналата седмица 7 европейски лидери, начело с президента Макрон,  се обърнаха към ЕС да бъде подкрепена по категоричен начин атомната енергетика. Те добре разбират, че Европа няма друга полезна стъпка. Ние имаме най-евтиният проект, най-сигурният проект. Говоря за „Белене“ и Борисов продължава слугинажни, безгръбначни упражнения на гърба на енергийната сигурност на България и на гърба на цената, която ние плащаме. Сега в микса е видимо, че „Козлодуй“ има най-евтината цена„, посочи Петков.

Той подчерта, че АБВ е гарант, че следващия парламент ще има енергични действия за енергийната сигурност на България. „Правителството държа изкуствено дълго висока цената на газа, за да може някой да го внася на висока цена и ние да го плащаме. Нали се говори, че ще връщат пари на потребителите на услуги на ТЕЦ-овете. Понеже „Газпром“ върна на „Булгаргаз“ парите. Колко от потребителите си върнаха парите. Нищожно малко. Ако сега преди 4-ти не си спомним, че Борисов ни лъга, че ще строи завод на „Фолксваген“, завод на „Тойота“, допълни още лидерът на АБВ.

Румен Петков коментира и Доклад за правата на човека от Държавния департамент на САЩ.

„Неслучайно казах, че от един месец се трасира от политически сили: едните искат узаконяване на проституцията, другите на гей браковете – нали Мая Манолова и БСП. Това е много грозно. Ние имаме традиции. Аз го казах веднъж, президентът Байдън преди няколко дни падна три пъти. Единият път по най-вулгарния начин обиди президента Путин. Той се отнесе много интелигентно към него. Вторият път падна като взе да дава акъл на Китай какво става в света. Накрая китайците му казаха, че САЩ не могат да говорят от името на света. Третият път падна по една стълба. Без съмнения от трите падания от третото го е заболяло. Той каза, че САЩ са се върнали. Като го гледам си мисля, че са се върнали 60-те години на миналия век. Ако той мисли да върне Съветския съюз, да ни предупреди навреме. САЩ искат да ни наложат легитимация на неща, които са противоестествени за православието, за българската традиция, за българщината. Ние от АБВ сме гарантът, че това няма да се случи. Видяхме кой вече е прокламаторът на тези идеи. Ако имат амбицията да са приятел с България, трябва да кажат: „Това корумпирано управление е дотук“. Само че това управление крие, аз питам от един месец, каква е ценовата оферта за още 8 самолета, които Щатите искат да им платим и къде е тя, защо не е заведена  в  Министерство на отбраната. По този начин Борисов, Каракачанов и цялата шайка около тях си купуват политическото спокойствие и вместо да се кажат нещата от нашите партньори и приятели такива, каквито са, те си мълчат по този изключително болен за България и Европа въпрос„, заяви още Петков.

Друга тема на разговор бяха социологическите проучвания. „Не мога да анализирам абсурди. Не ми се отдава. Една агенция излиза с 15 % разлика между две политически сили, друга с 2 % разлика. Не очаквайте от мен да мога да се впусна в анализи на такива числа, защото те издават не социологически аргументи при обявяване на резултатите“, допълни Петков.

Той коментира и въпроса за промяната. „Ако всички си спомним лъжите и грабежа, който ни удря, удря,удря. Ако всички разберем, че като ни лъжеха за „Фолксваген“, „Фолксваген“ не влезе в България заради корупцията на Борисов и шайката му. Нас ни заобикалят инвестиции. Ние бяхме гарантът за газовата сигурност на Европа. Днес ние сме заобиколени от всички възможни газопроводи и вместо да получаваме директна доставка от Русия, ние получаваме същата руска газ, но през Турция. Това ли е диверсификация?„, заяви още Петков.

Лидерът на АБВ коментира и един скандал в Добрич. „В Добрич смениха труповете в ковчезите. Ние бяхме в събота, предупредихме, че се извършва престъпление с ваксинирането на хора с деменция. Предупредихме, че има смъртен случай, че тези хора могат да бъдат изведени от болничното заведение и преместени в психиатрична клиника, никой не обърна никакво внимание. Свидетели сме на грандиозен скандал да сменят трупове в ковчези, за което прокуратурата казва, че била станала административна грешка. Това са абсурдите на България днес. Когато АБВ иска доверието с бюлетина номер 6 я искаме за нормален живот в работеща държава. Държава с работещи институции, а не държава, в която основният ангажимент на главния прокурор е да крие престъпленията на министър-председателя и неговата шайка. Искаме система на здравеопазване, която да обслужва гражданите, а не да сменя труповете„, допълни още Петков.