Новини от ПП АБВ

Румен Петков пред „Фокус“: Неприлично е Държавният департамент на САЩ да живее със самочувствието, че може да раздава генерални оценки на страните

от в ПП АБВ Новини 31/03/2021

Неприлично е Държавният департамент на САЩ да живее със самочувствието, че може да раздава генерални оценки на страните. Това каза за Агенция „Фокус“лидерът на АБВ Румен Петков във връзка с Доклада за Държавния департамент на САЩ за България.

„Още по-неприлично е, когато имаш брутална корупция, грозна корупция, да я смишкваш за сметка на едни доста спорни ценности в човешкия бит. Това, че ние най-бедния народ на Европа, с който бършат дъното на Европа, им плащаме едни много милиарди за несъществуващи самолети, не е повод те да премълчават корупцията на Борисов или да я смишкват. Опитите да ни налагат узаконяване на проституцията, са грозни. Да ни налагат легитимацията, узаконяването на еднополовите бракове, са престъпни към нашата същност. Тук американските ни партньори трябва да имат мярка- Иначе ще трябва да намерим достоен български политик и аз съм един от тях, които да им кажат, както им казаха китайците: вие не можете да говорите от името на света. Имайте мярка, ако искате да имате приятели„, каза още лидерът на АБВ.

Румен Петков коментира и критиките към така нареченото македонско малцинство у нас. 

Според него това показва, че тези хора са тотално неграмотни. По думите му то е обидно и абсурдно към историята.
Тези хора са неграмотни и бидейки неграмотни, мразят България“, посочи още Петков. Той изтъкна, че те не знаят историята на региона до 1944 г. „Те всъщност се стремят да легитимират една от най-грозните прояви на тогавашна Югославия – изкуственото създаване на нацията„, каза лидерът на АБВ. Той подчерта, че България първа е признала Македония. „Опитите да ни бъде налагано такова решение, са престъпни към националната ни същност, към българския дух, към славянската култура, православието и към цялата ни история„, изтъкна още Румен Петков. Той обърна внимание, че това се прави по арогантен и груб начин.