Новини от ПП АБВ

Мат с пешката! Всички сте гледали този клип, нали?

от в ПП АБВ Новини 07/06/2024

За него знаете, че е на онези, които градят неясен солидарен политически проект вляво; на онези, които изглежда водят предизборна кампания за стотици хиляди, даже за милиони. От дарения, казва Ваня Григорова, са събрани всички тези пари. И понеже аз не вярвам бедните и отрудени хора да са отделили от залъка на децата си, за да спонсорират скъпите билбордове и лъскавите клипове, с които се рекламира лидерът им, то за мен остава единствената възможност тези пари да са дадени от бизнеса. И ако това е вярно, ще е странна политическата логика да получаваш пари от онези, срещу които твърдиш, че ще се бориш, за да защитиш работещите бедни. Бизнесът не дарява, той купува влияние. Затова за мен левите проекти са крадци на доверие, които щедро грабят от надеждата на левия човек и поднасят тази подкрепа в услуга на дясното и на мътните неполитически уговорки. Липсата на завършена политическа идея не може да се скрие с харченето на пари за билбордове, клипове, платени участия и щедро финансирани социологически прогнози.

По пътя към заветните 4% забранени неща няма. На 29.05.2024 г. Ваня Григорова за пръв път демонстрира завидни шахматни умения, като жертва топ и офицер, но успява да даде мат с пешка. Лъскавият шахматен клип, в който красивото лице, което ни се усмихва от над сто билборда, всъщност може да се окаже идея, открадната от незрящия Иван Янев. Цели 9 дена преди Ваня Григорова, на 20.05.2024 г., Иван Янев публикува на своята страница във фейсбук един почти напълно идентичен като сюжет негов авторски клип, който можете да видите тук: (https://www.facebook.com/share/v/ZMNsPqsBtZWZEphS/). Всеки сам може да прецени степента на сходство в двата клипа. Това не е въпрос на ляво и дясно, това е въпрос на базова обективност.

Е, да, казал си е някой от „Солидарна България“, Иван Янев няма и да разбере, че сме откраднали идеята му. А и ние ще излъчваме нашия скъп клип по националните телевизии като част от евтината си кампания, финансирана от дарения, а пък кой ще види страницата във фейсбук на Иван Янев?!

Е, ние я видяхме. Видяхме, че още преди няколко дена самият Иван, отново на страницата си във фейсбук, се е противопоставил на кражбата на идеите му. Няма как да сме безучастни към тази непочтена кражба от „Солидарна България“ на идеите на хората в неравностойно положение. Иван Янев е държавен шампион по стрелба с лък за незрящи. Той не заслужава да бъде ограбван и не заслужава високомерното пренебрежение на крадците на доверие и на идеи. А който си е позволил да посегне с нечистите си ръце към създаденото от Иван и да открадне идеите му, той следва незабавно да се извини публично за тази недостойна постъпка.

Кражбата, било то на доверие, било то на идеи, не е пътят, по който искат да вървят левите хора. Солидарността не означава „всичко ваше е и мое, а всичко мое си е само мое“. И който я разбира по този начин, няма място вляво.

Май някой наистина е забравил за пешките, но те са тук и ще са тук завинаги, за разлика от проектите, които идват и си отиват, без някой да ги запомни.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.