Новини от ПП АБВ

Проф. Любомир Халачев: Ако бях от Плевен, щях да гласувам именно за тази листа – на коалиция „БСП за България“

от в ПП АБВ Новини 19/10/2021

Ако бях от Плевен, щях да гласувам именно за тази листа, защото тук виждам мислещи хора, хора на духа. Това заяви при представянето на книгите си в Плевен проф. Любомир Халачев. Творчеството му бе представено по идея на доц. Георги Кючуков, член на ИБ на ПП АБВ и кандидат за народен представител в листата на коалиция „БСП за България“ в Плевен и председателят на АБВ Румен Петков. Събитието уважиха представители на листата за Плевен, на Съюза на писателите, на библиотеки и читалища, общественици.

„Пред нас е един великолепен разказвач, човек със силно развито социално чувство, който се нарежда сред най-добрите български публицисти. Любомир Халачев успешно прониква в психологията на съвременния човек, а неговите книги ни позволяват да познаем себе си, което в крайна сметка е смисълът на живота“, каза издателят Иван Гранитски, който представи последните творби на проф. Халачев.

Авторът се спря по-подробно на последната си творба – „Шапката на Ниночка“. „Има хора, които смятат, че културата е между другото. Не е така. Културата е онази особена атмосфера, която трябва да възприемаме като начин на  живот. Неотменна част от културата е и образованието, защото това е основата, която ни прави мислещи и търсещи хора, дава ни представата за добро и зло, грешно и правилно. Единствено свободни са мислещите хора, защото те правят своите избори“, заяви проф. Халачев.

„Това, което в тази книга Халачев се опитва да обясни е, как ние за 30 години смачкахме думи като „кражба“ и „престъпление“ и ги заменихме с десетки други. За мен проф. Халачев е човек, който се изправя срещу системата с личността си“ каза Румен Петков и припомни случая с нахлуването на Сидеров в НАТФИЗ и ясната позиция на Любомир Халачев тогава. „Една от съществените отлики от това, което предлагаме от „БСП за България“ и това, което предлагат другите, е фактът, че при нас няма хора, които да крият нещо от обществото. Правилата се отнасят за всички и ние доказваме това с хората, които са в листите за предстоящите избори“ добави Петков.

Срещата се прерасна в своеобразна дискусия, с много въпроси и мнения от публиката.

Бяха направени дарения от книги на проф. Любомир Халачев на библиотека „Христо Смирненски“ и читалище „Съгласие“.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.