Новини от ПП АБВ

Румен Петков: България е спряла плащанията си и затова газът е спрян

от в ПП АБВ Новини 27/04/2022

От края на януари предупреждавам, че този премиер източва хранилището в Чирен, чийто капацитет в момента е запълнен под критичния минимум. Това коментира пред медиите в Пловдив председателят на АБВ Румен Петков. В контекста на спрените доставки за България от „Газпром“, Петков припомни, че Словакия, Унгария, Австрия, Германия работят без всякакъв проблем с „Газпром експорт“. Колкото до нашата държава, причината просто е, че България е спряла плащанията си и затова газът е спрян.

„Нашите момчета се противопоставиха на търговските условия на „Газпром“, тъй като в началото на април са договорили чрез посредници да купуват газ от съседни държави. Тази договорка ще доведе до увеличение на цената на газа с минимум 50% и ще натъпче нечии джобове с много пари и едновременно с това ще съсипе десетки индустрии. Това престъпление трябва да бъде наказано. Големият престъпник е министърът на енергетиката, защото той грубо нарушава Плана за действие при извънредни ситуации. Това не се вижда от премиера, защото самият той ръководи операцията по грабежа, както и от вицепремиера Василев, който пък е ключов играч в сектора. Кирил Петков и Асен Василев са неразделна част от престъплението ICGB – спъването на строежа на газовата връзка Комотини-Стара Загора“.

В заключение Румен Петков заяви, че „резервен вариант“ на Кирил Петков и избрани члениве членовете на кабинета включва забогатяването на някои от тях и унищожаване на българската индустрия и граждани.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.