Новини от ПП АБВ

Владимир Маринов пита енергийния министър кой източи „Чирен“ и се осъмни в здравия разум на премиера

от в ПП АБВ Новини 27/04/2022

Протестът на превозвачите е напълно обоснован, заяви пред медиите в Пловдив народният представител на АБВ в ПГ „БСП за България“ Владимир Маринов и подчерта, че опитите за диалог с държавното ръководство датират от месеци. Той добави, че базови проблеми в България и до момента остават вън от вниманието на правителството. Маринов изрази надежда, че диалогът между превозвачите и правителството ще бъде възобновен и ще бъдат поети ангажименти за решаване на очертаните от тях проблеми при актуализацията на държавния бюджет.

По новината за спрения за България газ от страна на „Газпром“ Владимир Маринов заяви, че правителството дължи отговори по въпроса за източването на газохранилището в Чирен, което е с 18% запълнен капацитет.

  • От 1 февруари 2022 г. какви количества са продадени от хранилището в Чирен;
  • От кого са продадени;

Тези въпроси ще бъдат отправени от Маринов към ресорния министър. Той изрази съмнение, че заявката на премиера за пуск на газовата връзка „Комотини-Стара Загора през юни ще се случи. Народният представител изрази съмнение в здравия разум на делегация, отправила се към Киев и водена от премиера.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.