Новини от ПП АБВ

Румен Петков и Петър Първанов поднесоха цветя на гроба на Св. Паисий Хилендарски

от в ПП АБВ Новини 19/06/2022

“Да се познават случилите се по-рано в тоя свят неща и делата на ония, които са живеели на земята, е не само полезно, но и твърде потребно, любомъдри читателю. Ако навикнеш да прочиташ често тия неща, ще се обогатиш с разум, не ще бъдеш много неизкусен и ще отговаряш на малките деца и простите хора, когато при случай те запитат за станалите по-рано в света деяния от черковната и гражданска история. И не по-малко ще се срамуваш, когато не можеш да отговориш за тях“.

Председателят на АБВ Румен Петков и зам.-председателят на партията Петър Първанов, по покана на кмета на Самоков Владимир Георгиев, взеха участие в тържествено отбелязахме 300 години от рождението на Св. Паисий Хилендарски, 260 години от написването на „История славянобългарска“ и 60 години от канонизирането му. Румен Петков подари на Владимир Георгиев електронно издание на „История славянобългарска“.

Тройната годишнина събра представители на Българската православна църква, политици и общественици, както и много граждани.

В църквата „Свети Никола“ в Самоков службата в памет на св. Отец Паисий отслужи викарийният епископ на Софийския митрополит и български патриарх Неофит. Бяха понесени цветя на гроба на светеца в двора на храма.

 

 

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.