Новини от ПП АБВ

Румен Петков: Преговорният процес, мирното решаване на въпроса за събитията в Украйна, нямат алтернатива (ВИДЕО)

от в ПП АБВ Новини 21/06/2022

Преговорният процес, мирното решаване на въпроса за събитията в Украйна, нямат алтернатива. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков и подчерта, че това е нагласата на голямата част на държавите членки на ЕС, в т.ч. и Великобритания, като изключение прави само Полша.

От унищожаването на цели квартали,  предприятия, на складове със зърно очевидно означава, че украинските въоръжени сили целят задълбочаване на дестабилизацията и необратимост на военния конфликт, коментира Петков

„Докато Зеленски обслужва интересите на САЩ, фразата че САЩ ще продължат войната с Русия до последния украински войник добива все повече съдържание“.

Колкото до европейското бъдеще на Украйна и Молдова, Петков изрази съмнение, че двете държави отговарят на елементарните изисквания и критерии на ЕС. Той добави, че резервирано отношение за започване на преговорния процес с тези страни е налице и от редица държави, като Унгария, Нидерландия, Дания, Португалия.

„Продължавам да изразявам категоричната позиция че госпожа Фон дер Лайен гледа на Молдова и Украйна като на купувачи на ваксини, които се произвеждат от съпруга й, а не като на държави, които могат да дадат в този си вид съществен принос в европейското семейство“.

 

 

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.