Новини от ПП АБВ

Румен Петков призова за активиране на прокуратурата по изтеклите записи от партийния форум на ПП

от в ПП АБВ Новини 01/06/2023

Вторият мандат е дискредитиран, заяви Иван Мандински и призова народните представители възможно най-бързо да гласуват удължаването на бюджета и Народното събрание да се саморазпусне. Налице е лъжа и подмяна и на това трябва да се сложи край, добави той на съвместна пресконференция с председателя на АБВ Румен Петков. Петков от своя страна изрази удивление от бездействието на прокуратурата, след изтеклите записи от партийния форум на ПП и призова за трезва гражданска оценка на политическата ситуация. Пред медиите в Плевен той подчерта наличието на признания от престъпен характер на въпросния форум на Кирил Петков и Асен Василев.

„В записа се говори откровено, апелира и се поемат ангажименти за нарушаване на закона. Декларира се, че чуждо посолство е одобрило бъдещи ръководства на специалните служби. Поети са ангажименти за определени действия. И то, не ангажименти към българските граждани и ангажименти към българската общественост. Ангажименти пред чужди посолства. Ангажименти са обсъждани как да бъде измамена европейската общност, за да станем членове на Шенген или на еврозоната. И смайващото е, че в Европейския парламент никой не търси сметка на госпожа Фон дер Лайен за това, че тя открито съветва как да бъде извършена мошенгията. Това е изключително смущаващо. Имаме публично, чрез медиите, откровени апели за насилие и за държавен преврат, има откровено настояване, за насилие по площадите, за измитане, за Майдан“.

В този контекст ПП АБВ подготви сигнал до прокуратурата и до ДАНС, защото такъв тип бездействия правят българската държава и нейните институции съучастници на организацията на насилие по площадите.

Петков подчерта наличието на чужди неправителствени организации у нас, ангажирани да формират обществено мнение по текущите политически събития, включително, както и участието на подобни организации със съмнително финансиране в държавни структури. И апелира институциите да се замислят за прането на пари по този начин.

И апелът в парламентарната квота да влезе гражданското общество във Висшия съдебен съвет, не знам дали си даваме сметка какво означава. Кой ще определи гражданското общество как ще бъде представено? Примерно, последният отчет на антикорупционния фонд – най корумпираната организация в България. Последния отчет е от 2020 година. През 2021 и 2022 година, до днес, не е ясно тези хора кой ги финансира. От друга страна, съвършено ясно е кой ги финансира и според мен те заради това спрях да се публикуват отчетите. Партньорът е „Америка за България“. И в рамките на това партньорство те са получили 389 000 лв. от „Америка за България“, 82 000 лв. от „Некст генерейшън – България“, 81 000 лв. от „Активни граждани“. Това го има на сайта на тъй наречения Антикорупционен фонд. Техният работодател е фондация „Америка за България“ и изглежда са се обезпокоили от това, че пред обществото става ясно и заради това от 20 години насам няма отчети“.

Румен Петков акцентира и върху разширяващия се инструментариум и в България, а и в Европа, за контрол върху медиите. Той обясни, че в Европарламента се предвижда технология, чрез която европейския СЕМ ако бъде сезиран, че определена медия на територията на Европейския съюз не е коректна, възлага на местния СЕМ и независимо от това местният сам какво ще реши, последната дума има европейският СЕМ.

„Тоест, ние спряхме много телевизионни канали и радиостанции, ограничихме възможността на европейските граждани да се информират и сега искаме законовото уплътним гарантирането на информация, която обслужва точно определени среди и интереси. Защото в Европа продължават да отсъстват темата за фалита на САЩ. Казвам тези неща с много голямо безпокойство, че ние вече не сме държава. Ние нямаме институции“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.