Новини от ПП АБВ

Костадин Паскалев, „Лице в лице“: Вторият мандат ще бъде реализиран. „ЛЕВИЦАТА!“ излиза на протест (ВИДЕО)

от в ПП АБВ Новини 01/06/2023

Вторият мандат ще бъде реализиран, прогнозира председателят на Коалиционния съвет на „ЛЕВИЦАТА!“ Костадин Паскалев. Формацията излиза на протест утре в 8:30 пред северния вход на Народното събрание, насочен срещу грубото погазване на държавността и безпрецедентния политически цинизъм.

„Бившите противници правят брак по сметка, а целта е властта, т.е. овладяване на държавата. Според мен това е най-лошото, което може да се случи“, заяви председателят на коалиция „Левицата“ Костадин Паскалев в предаването „Лице в лице“ по БТВ. „2020 г., когато българите бяха по площадите в София имаше три фигури, които обединяваха хорската ненавист – Бойко Борисов, която не беше срещу него, а срещу модела му на управление, втората беше срещу Иван Гешев, който беше наречен от гражданите „каскет“, а третата срещу Делян Пеевски, който е символ на задкулисието. Какво се случва днес хората от площадите създадоха „Продължаваме промяната“ символ беше махането на Бойко Борисов, Иван Гешев и Делян Пеевски от български политически живот. Сега забравиха всичко. Това е да предадеш всичките си избиратели и си в коалиция с Бойко Борисов“, каза Паскалев.

Той обясни, че президентът няма какво да направи – той връчи първия мандат, после втория, който беше след записите. „Чух гласа на Асен Василев, който каза, че министрите ще се подписват с кръв да уволняват хора, как ще бъдат сменяни шефове на служби, как ще бъдат съгласувани с посолства. Съответните посланици казаха, че никой нищо не е съгласувал с тях. Това е директно обвинение в лъжа по отношение на Асен Василев“, подчерта Паскалев. Според него в България е необходимо да има непрекъснат коректив на властта. „Разделението на властите трябва да бъде гарант за това. Имаме законодателен орган в който има мутри и шарлатани, водещи политически структури. Имаме една съдебна система и една прокуратура, която се ръководи от един каскет, така го наричаше народът, не аз. Имаме една изпълнителна власт, която е служебна. Ще имаме коалиция на престъпните деяния“, каза Паскалев.

Той обясни, че президентът няма какво да направи – той връчи първия мандат, после втория, който беше след записите. „Чух гласа на Асен Василев, който каза, че министрите ще се подписват с кръв да уволняват хора, как ще бъдат сменяни шефове на служби, как ще бъдат съгласувани с посолства. Съответните посланици казаха, че никой нищо не е съгласувал с тях. Това е директно обвинение в лъжа по отношение на Асен Василев“, подчерта Паскалев.

Според него в България е необходимо да има непрекъснат коректив на властта. „Разделението на властите трябва да бъде гарант за това. Имаме законодателен орган в който има мутри и шарлатани, водещи политически структури. Имаме една съдебна система и една прокуратура, която се ръководи от един каскет, така го наричаше народът, не аз. Имаме една изпълнителна власт, която е служебна. Ще имаме коалиция на престъпните деяния“, каза Паскалев.

 

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.