Новини от ПП АБВ

Румен Петков се срещна с Николай Позняк, съветник в посолството на Р Беларус в Р България

от в ПП АБВ Новини 04/07/2022

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с Николай Позняк, съветник в посолството на Р Беларус в Р България. Двамата обсъдиха отношенията между двете държави в контекста на динамичните световни събития. Позняк с голяма тревога информира, че беларуската ПВО е предотвратила  ракетен удар от Украйна по беларуската военна инфраструктура.

Позняк представи пред Петков книгата  „Геноцидът на беларуския народ“, базирана на информационно-аналитични материали и документи. На 22 юни в Република Беларус се отбелязва Денят на всенародната памет на жертвите на Великата Отечествена война и геноцида на беларуския народ. На територията на страната по време на войната нацистите създават повече от 260 лагера на смъртта и места за масово унищожение на хора. С цел да се запази историческата истина и паметта за подвига на беларуския народ във Великата Отечествена война, да се увековечи паметта на жертвите на геноцида, 2022 година е обявена в Беларус за Годината на историческата памет.

Опитвайки се да унищожат националната държавност, икономиката и културата на беларуския народ, германските нашественици и техните съучастници унищожиха и изгориха повече от 9 хиляди населени места. Като цяло през годините на войната Беларус загуби всеки трети жител.

 

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.