Новини от ПП АБВ

Румен Петков в студио ACTUALNO: Манолова се опитва да оказва груб натиск върху съда

от в ПП АБВ Новини 28/06/2021

Мая Манолова се опитва да оказва груб натиск върху съда. Така председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира в студио ACTUALNO намерението на Манолова да го даде под съд така, както е сторила с Бойко Борисов.

„В своята позиция г-жа Мая Манолова казва: „..Давам под съд Петков така, както Бойко Борисов и го осъдих. Същата ще бъде и съдбата в съдебна зала на Петков..“. Аз чета, че бивш депутат, бивш омбудсман и кандидат за депутат оказва натиск върху съда. Той произнася съдебната присъда. И ако битката е да сменим Борисов с Манолова, която да произнася осъдителни присъди и с Дончева, която да произнася оправдателни присъди, не знам дали си струва. Това е груб натиск върху съда. И искам някой да ме опровергае. Защото тук се казва на съда какво трябва да е съдебното решение. И това, което не се казва е: „…Нали знаете, че аз ще правя съдебната реформа. Вижте какво ще бъде съдебното решение, за да знаете каква ще бъде професионалната ви участ…“. И аз много се надявам съдийските неправителствени организации да реагират, защото ако си замълчат, нещата ще станат по-страшни, отколкото бяха. Когато човек си позволява по този начин да шантажира съда, тоя човек няма да се спре утре пред нищо. Нещата минават една граница“.

По повод коментара си пред медиите в Хасково, в който той посочва, че с рекет и мачкане на бизнеса Мая Манолова финансира кампанията си и заради който Манолова се закани да го съди, Петков подчерта, че на въпросното събитие присъстваха и ръководителите на двете най-големи превозвачески асоциации. Освен това налице е ярка некомпетентност от нейна страна.

„Тя обяснява, че насила превозвачите ги вкарваме, когато влизат в България, на паркинга. А паркингът е на изход. Запознати лекари твърдят, че който бърка входа с изхода го боли. А в случая твърдя, че има голяма болка. Аз питам от март месец тези стотици билбордове в страната кой с какво ги плаща? И още нещо, г-жа Манолова обяви, че в тъй наречения „гьол“ в касата са намерени 32 млн. лв. Когато през 2015 г. аз и мои сподвижници сме натискали да бъде закрит гьола, нямам спомен сегашните участници в атаката срещу гьола да са си отваряли устата. И гьолът беше закрит. Няколко месеца по-късно аз бях извикан в Българската агенция за безопасност на храните и ми беше предоставена цялата кореспонденция с представители на европейските институции. В тях много категорично се казваше, че такъв хигиенизиращ пункт трябва да има наложително, особено когато става дума за външна граница. Тогава от БАБХ ме информираха, че ще се проведе публична процедура, която ще определи участника по причини липса на щат, липса на бюджет за извършване на тези дейности. Тогава всички си мълчаха. Тук в изявлението на г-жа Манолова се правят някакви намеци, че някой, в това число и аз, най-вероятно, ни мотивира да си мълчим. Защо някой ще мотивира мен или АБВ да си мълчим, като сме извънпарламентарна партия? Нещо откровено ме безпокои, не заради мен, аз с нетърпение очаквам съдебното дело“.

Румен Петков коментира и съвместната работа на АБВ и коалиция „БСП за България“.

„С коалиция „БСП за България“ говорим за политики, не за депутатски места и за субсидия. Надявам се, че ще има ръст в резултата на „БСП за България“. Да бъдат загърбени противоречия и проблеми, трупани в годините, защото изборите са изключително важни за стабилността. Мисля, че сега повече от всякога трябва да се оцени възможната алтернатива, плюсовете и минусите на един или друг резултат. Да видим готовността за партньорство, да видим възможността за конструиране на управленска формация, която да даде стабилитет на едно бъдещо правителство. Веднага искам да кажа, че не бива да се изключва по силата на график, чисто времеви, да влезем в хипотезата служебното правителство да подготви и проведе и президентските избори“.

 

 

 

 

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.