Новини от ПП АБВ

В Хасково коалиция „БСП за България“ настоя да се спрат предизборните спекулации с апели за одържавяване на частния паркинг за тирове до граничния пункт „Капитан Андреево”

от в ПП АБВ Новини 27/06/2021

Новоизграденият частен паркинг за тирове до граничния пункт „Капитан Андреево” отговаря на всички изисквания, едно от най-добрите съоръжения в Европа е и не бива политически и предизборно да се спекулира с този въпрос, тъй като най-сетне бе решен проблемът на превозвачите на терен. Така Георги Петърнейчев, председател на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътища (АЕБТРИ), коментира пред медиите в Хасково апелите на Мая Манолова паркингът за тирове до граничния пункт „Капитан Андреево” да бъде одържавен. Той обясни, че шофьорите се налага да останат на границата понякога десетки часове и въпросното съоръжение най-сетне им осигурява необходимото в чисто битов план – въпрос, който доскоро е бил много проблемен. От страна на превозвачите бяха заявени намерения за серия от протести, ако апелите на Мая Манолова стигнат до реализация.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков определи натискът за одържавяване на съоръжението като рекет и подчерта, че подобни действия от страна на Мая Манолова по никакъв начин не се различават от инструментариума на Бойко Борисов. Според него средствата финансиране на за кампанията на формацията на Манолова се осигуряват именно чрез рекет и мачкане на собствениците. Петков настоя държавата да покаже, че налице е проблем и да отстрани от поста Областния управител на Хасково. Ако подобен подход на мачкане на бизнеса бъде подминат, обезсмисляме смисъла на гражданското общество и общественото недоволство, което настоя за промяна в начина на управление, добави той.

Водачът на листата на „БСП за България“ в Хасково Владимир Маринов коментира, че е много грозно, когато една частна инициатива е печеливша, да се тръгва с идеята тя да бъде одържавена. Това означава, че всеки един бизнес, който се развива добре, е застрашен от това държавата да протегне ръка към него. Подходът на ГЕРБ не бива да се повтаря отново, подчерта той и добави, че работата на държавата е да създаде условия бизнесът да се развива, тъй като частните предприемачи пълнят хазната.

„Ние от „БСП за България“ не искаме да бъдем част от това. И ако Областният управител, в съдружие с Мая Манолова, която определя мен като статукво, а аз нея от дете я гледам по телевизиите и в парламента, много съжалявам. Татяна Дончева и Мая Манолова не са протестният вот и те не са новите лица в политиката. Ако те са новите лица, Бог да пази България“.

 

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.