Новини от ПП АБВ

Владимир Маринов: Търсим механизми срещу рязко поскъпване на водата в Димитровград 

от в ПП АБВ Новини 11/01/2022

Търсят се компенсаторни механизми, така че абонатите  да не усетят рязко повишаване на цената на водата в Димитровград. Общината трябва да продаде дела си в местното водно дружество на държавата. ВиК- Димитровград не е член на Асоциацията, а това пречи както да има бизнес план, така и за разрешаване на проблемите му. Това заяви хасковският депутат от АБВ в КП „БСП за България“ Владимир Маринов.

Дружеството има огромна задлъжнялост. 51 на сто от капитала му е на държавата, а останалите на Община Димитровград. Вливането му в хасковското, което трябва да единствен оператор областта, не е факт заради опасенията от сериозен скок на цената на водата. Сега в Димитровград кубикът струва 1.86 лв., докато абонатите в Хасково плащат 3.52 лв. Местната власт отказва вливането без гаранции, че няма има рязко поскъпване.

Маринов  коментира и високите цени на горивата. Сметките му показвали, че страната ни губи  по 2 млн. лв. на ден от липсата на азерския газ, количества от който са договорени още през 2009 г. Строителството на  конектора от Гърция започна едва  2019 г., а още не завършило. Последният срок е юли 2022 г. Става въпрос за 182 км, които се строят повече от 10 г. от гръцки изпълнител. Считам че прокуратурата трябва да бъде сезирана за щетите, които се нанасят, каза още депутатът.

Маринов каза още, че форматът на правителството трябва да намери място и на местно ниво, а депутатите от партиите в него да работят заедно. БСП и ИТН имат по един депутат от региона, а  „Продължаваме промяната“ – двама. Четиримата трябва да работим заедно,  да имаме общи инициативи, каза Младенов. Тъй като двете партии не са представени в Общинските съвети, ще се наложи да разчитат на съветниците от Левицата, каза той.

Депутатът допълни още, че от следващия понеделник ще има приемни в областта. Готов съм да работя с всички кметове, независимо от партийната им принадлежност, каза още Маринов.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.