Новини от ПП АБВ

Адвокатът на Сергей Антонов Джузепе Консоло се срещна в Рим с представителите на Инициативния комитет, създаден по повод 35-годишнината от освобождаването на несправедливо обвинения българин

от в ПП АБВ Новини 04/06/2021

Адвокатът на Сергей Антонов Джузепе Консоло се срещна в Рим с представителите на Инициативния комитет, създаден по повод 35-годишнината от освобождаването на несправедливо обвинения българин. Джузепе Консоло отново получи благодарност за изключителните си заслуги в подкрепа на българската кауза. От своя страна авторитетният италиански юрист даде зелена светлина за отпечатване на второто издание на неговата документална книга за атентата срещу папата и за истинските вдъхновители на антибългарската кампания.

По покана на Джузепе Консоло, в срещата взеха участие Негово високо преосвещенство кардинал Джовани Лайоло, губернатор на града-държава Ватикана и бивш външен министър на Светия престол. Сред участниците бяха професор Антонио Чилето, юридически съветник на италианското правителство, Паусто Бертинати, доскорошен председател на парламента и доктор Винченцо Енифани, сподвижник на Джузепе Консоло.

Кардинал Джовани Лайоло произнесе ласкави думи за България и българския народ. Той разказа удивителни спомени от посещението си у нас, като пожела успех на нашата страна.

В рамките на срещата отново прозвуча общата позиция, че България и българските граждани нямат нищо общо с атентата срещу папата.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.