Новини от ПП АБВ

„ЛЕВИЦАТА!“ се изгражда като основна извънпарламентарна опозиционна сила

от в ПП АБВ Новини 07/12/2023

 

Коалицията върви по пътя на консолидацията в подготовка на неизбежните скоро предсрочни парламентарни избори

Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ се изгражда като основна извънпарламентарна опозиционна сила, която предлага на българското общество идеите си за организационно развитие и политически идеи за развитие на държавата, от гледна точка на защита на интересите на българските граждани и защита на националните интереси. Това заяви пред медиите председателят на Коалиционния съвет на формацията Костадин Паскалев. Същевременно той изрази тревога от хаоса в управлението на държавата и атлантическите политики, които потапят националния интерес на България. В първите си 12 месеца от своето съществуване „ЛЕВИЦАТА!“ отчита годината със силно политическо представителство в местната власт. „ЛЕВИЦАТА!“ върви по пътя на консолидацията в подготовка на неизбежните скоро предсрочни парламентарни избори, отбеляза Костадин Паскалев.

Валери Жаблянов подчерта, прогресивното развитие на „ЛЕВИЦАТА!“ само за година с амбиция за политическо, идейно и организационно развитие на коалицията в следващите месеци, с конкретни стъпки с конкретни действия, съобразени с очакванията на българските граждани. Той посочи невъзможността на държавните институции и парламента да се справят с държавното управление във всякакъв аспект. На този фон се надига силна извънпарламентарна опозиционна вълна, в лицето на „ЛЕВИЦАТА!“, която ще даде ясен поглед на парламентарното представителство за истинската нагласа на българските граждани за пагубната антинационална, антинародна и антидържавна политика, която се води в момента.

Българският парламент е блокиран. Блокиран е от управляващата сглобка. Блокиран е от негодната опозиция. Българският парламент не може да предложи нито едно ефективно решение за развитието и укрепването на българската държавност в сегашната кризисна регионална и глобална ситуация. Българският парламент в сегашния му състав е източник на кризите, заедно с правителството. Грижите, които създават в областта на енергетиката, в областта на икономиката, в невъзможността да структурират нормален държавен бюджет, противоречията между участниците в управляващата коалиция, наречена сполучливо „сглобка“, участието на отделни, уж опозиционни, формации в сегашното Народно събрание в различни управленски решения и в решенията на сглобката само показват, че ние имаме в Народното събрание едно огромно атлантическо мнозинство, което е готово да принесе в жертва интересите на държавата, в името на собственото си оцеляване и на собствените си тесни партийни политически интереси“.

Румен Петков подчерта катастрофалното състояние на енергийната сигурност на страната, под авторството на управляващата „сглобка“. Той прогнозира сериозен ръст на цените на горивата и спиране на рафинерията, след вземане на решение от правителството за спиране окончателно на „Белене“ и подаряване на двата реактора на Украйна, след погрома върху въглищните централи в Маришкия басейн. Петков обясни, че спирането на рафинерията няма функционално обяснение.

В периода от 2009 година, до сега в Европа (страните членки на Европейския съюз, плюс Великобритания) са спрели работа 25 рафинерии. От тях 4 са във Великобритания, 6 във Франция, 2 в Германия, 5 в Италия, Румъния, Чехия и Испания по 1. Тези рафинерии са спрели работа по ясни причини – финансова невъзможност да гарантират цикъла добив – преработка – пласмент. Натрапването на идеята за преустановяване на дерогацията гарантира спиране на рафинерията, защото, дали говорим за януари или за март, количествата нефт за едното полугодие на следващата година са договорени в световен мащаб“.

Спирането на дерогацията гарантира спирането на рафинерията, оттам и голямо поскъпване на горивата, обясни Петков и определи тези действия като „метеж в Бургас и областта“.

Ние трябва да си дадем сметка в какво ни набутва сглобката. И това нескопосано бръщолевене на останалите в парламента, без да се извадят реалните аргументи, не звучи убедително нито в парламента, нито пред нашите партньори. Европейската комисия в нито един момент не е поставяла под съмнение коректността на „Лукойл“ в тяхната работа. „Лукойл“ не е в санкционен списък. Ако се видят кои са акционерите в „Лукойл“ – аз не мисля, че трябва да пренебрегваме един акционер като Джей Пи Морган“. Аз не съм убеден, че американците ще бъдат щастливи от спирането на рафинерията и нашите момчета като тичат така юнашки, трябва да си дадат ясна сметка, че в този случай си ударят главата в стената“.

 

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.