Новини от ПП АБВ

 „ЛЕВИЦАТА!“ връчи над 2000 подписа за референдум за запазване на Националния празник 3 март

от в ПП АБВ Новини 03/12/2023

Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ връчи събраните над 2000 подписа за референдум за запазване на Националния празник 3 март на акад. Иван Юхновски, който е част от Инициативния комитет за запазване на празника като национален. В рамките на събитието беше представена и книгата „3 март – празникът на Освобождението. По страниците на българските вестници 1885-1944 г.“ –  хронологично подреден сборник от автентични исторически документи.

Акад. Иван Юхновски отбеляза, че историята е такава, каквато е и всякакви опити фактите от миналото да бъдат променени, търпят провал в много кратък времеви период. 3 март е обединителен празник, който заслужава преклонение.

„3 март е в сърцето на българския народ и колкото повече възражения има срещу него, толкова повече това чувство се усилва. Убеден съм, че ще съберем достойно представителство на подписи на добри български граждани, които мислят както за миналото такова, каквото е било, така и за добрата перспектива напред“. 

Това е кауза, която всички ние подкрепяме и вярвам, че ще успеем, подчерта зам.-председателят на АБВ д-р Пламена Заячка и добави, че инициативата продължава да събира подкрепа.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.