Новини от ПП АБВ

„ЛЕВИЦАТА!“ представи листата си за парламентарните избори в Русе

от в ПП АБВ Новини 09/03/2023

„ЛЕВИЦАТА!“ представи *листата си за предсрочните парламентарни избори в Русе. Формацията в дунавския град е водена от проф. Красимир Ениманев, председател на Русенската стопанска камара.

Ние от „ЛЕВИЦАТА!“ целим да има силна лява коалиция, която да отстоява интересите на трудовите хора и да решава социалните и демографските проблеми, заяви проф. Красимир Ениманев. „Мисията ни е да покажем на сънародниците ни алтернатива и да върнем вярата им в законовата държава, да работим така, че да не ни е срам от бъдещите поколения“, посочи той. Проф. Ениманев подчерта, че сред първите мисии на „ЛЕВИЦАТА!“ в следващия парламент ще бъде опазването на мира с всички средства и невъвличане на България във война. Той отново посочи, че формацията се противопоставя на участието на страната ни по какъвто и да е начин във военния конфликт Русия-Украйна – конфликт, който незабавно трябва да намери своето решение в на масата на преговорите между воюващите страни. Ключов въпрос е също този за социалната справедливост и задълбочаващото се обедняване на все по-големи социални групи, както и работа в сферата на здравеопазването и образованието.

„Изправяйки се утре в парламента, ние, представителите на „ЛЕВИЦАТА!“ ясно ще заявим – Русенският регион има своето място в Дунавската стратегия. Това е дългогодишна тема с никакъв резултат, в крайна сметка. Река Дунав е нещото, което донася хляба в дома ни и ние ще се стремим да върнем силата и лицето на нашия регион към Дунава“, заяви проф. Ениманев.

* „В листата на „ЛЕВИЦАТА!“ в Русе са включени професионалисти свързани с правото, технократи, бизнесмени, лекари и хора на изкуството“, посочи проф. Красимир Ениманев.

Инж. Валери Иванов подчерта важността на река Дунав, като ключова за политиката в Русе. „Ние сме единствената дунавска държава, която е обърнала гръб на реката, а това дава пряко отражение на нашия град, областта. Русе е дунавската столица на България“.

Председателят на АБВ Румен Петков подчерта важността на осъзнатия избор на гражданите на 2 април и връщането на доверието им към  системата на държавното управление. „ЛЕВИЦАТА!“ е решение на проблема, който руши и отравя атмосферата в България, коментира Петков. Лъжата, беззаконието и погазването на конституцията, особено в последните години, се превърнаха в норми, с които свикнахме. „Днес ние от „ЛЕВИЦАТА!“ сме гарант за мира, за качеството и присъствието на държавата, за нормализиране на атмосферата. Омразата не води до никъде, освен до институционализирането на омразата“, каза още Румен Петков.

* Състав на листата на „ЛЕВИЦАТА!“ в Русе:

 1. Проф. Красимир Ениманев – инженер
  2. Инж. Йовчо Смилов – предприемач
  3. Йордан Топалов – юрист
  4. Подп. Веселин Додев – председател на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса
  5. Илона Русева – икономист
  6. Д-р Милко Костадинов – лекар хирург
  7. Владислава Гарвалова – оперна певица
  8. Преслава Макаер – логистик
  9. Наталия Вецова – юрист
  10. Инж. Илиян Атанасов – експерт РЗИ
  11. Стефан Бояджиев – икономист
  12. Джем Али
  13. Инж. Иван Петров – експерт „Пенсионно осигуряване“
  14. Инж. Валери Иванов – предприемач

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.