Новини от ПП АБВ

Румен Петков се срещна с пълномощния министър на Руската Федерация Филип Воскресенский

от в ПП АБВ Новини 18/11/2021

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с пълномощния министър на Руската Федерация Филип Воскресенский. Те обсъдиха честването на 144-годишнината от Освобождението на Плевен и организацията и провеждането на научен форум в София, с участието на Българското историческо дружество и представители на Руското историческо общество.

На срещата Петков и Воскресенский разговаряха за предстоящата визита на петчленната делегация от организацията РИО (Руско историческо общество) в България по повод честванията, в която влизат Алексей Громико – директор на института за Европа към Руската академия на науките, Константин Могилевский – председател на управителния съвет на Руското историческо общество и изпълнителен директор на фондация „История на Отечеството“, Ефим Пивовар – президент на Руския държавен университет за хуманитарни науки и член на Съвета на Руското историческо общество и др.

В програмата е предвидено поднасяне на венци на храм-паметника Шипка и провеждането на научна конференция в Плевен, организирана от плевенските военноисторически музеи, на датата, която бележи Плевенската епопея – 10 декември. В рамките на посещението на руската делегация е предвидена и официална среща с президента Георги Първанов (2002-2012), както и представяне на книгата „Успешно бягство“ на Сергей Галани – руски писател, историк и общественик, в Руския културно-информационен център.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.