Новини от ПП АБВ

Румен Петков за водно-въздушния модел на Шенхен: Провал на българската дипломация

от в ПП АБВ Новини 29/12/2023

Провал на българската дипломация. Така председателят на АБВ Румен Петков определи пред медиите във Варна решението страната ни да бъде част от Шенген, но само по въздух и вода. Той отново подчерта налагания от Европейския съюз принцип на двойни стандарти по отношение на критериите за България и Румъния. Според Петков вината за това страната ни и до днес да остане извън Шенгенското пространство е липсата на убедителни аргументи за изпълнени изисквания пред европейските ни партньори от страна на поредица български правителства в последните десет години. „За съжаление дипломацията ни се провали. Това е тежък удар върху българската икономика и българските транспортни фирми“, отбеляза лидерът на АБВ.

Изминаващата година Румен Петков определи като такава, в която двойните стандарти и измамата се превърнаха в начин на съществуване на Европейския съюз, груб, непохватен слугинаж към интересите на Белия дом.

В контекста на решението на Народното събрание за забрана на износ на петролни продукти от рафинерията в Бургас от 1 януари ако произходът на петрола е руски, Петков е категоричен, че без последващи решения, това означава, че след три месеца рафинерията ще спре. Оттам той прогнозира ръст на цените на горивата у нас от края на януари.

Казвам това, за да е наясно обществото с удара, който се нанася по българската икономика и бит от „сглобката“, защото това е заслуга изцяло на „сглобката“. И всеки, който вижда цените по бензиностанциите, да знае на кого ги дължи. И когато след време, колкото и да е то, отиваме към урните, да си избираме хора, които са готови да съсипят България, слугувайки някому или да избираме хора, които са водени от българския обществен и икономически и социален интерес“.

Извън националните и световни катаклизми, пред варненските медии Димо Димов, общински съветник на „ЛЕВИЦАТА!“ в морската ни столица, очерта ключовите приоритети в работата на формацията в Общинския съвет. Сред тях са функционираща и справедлива съдебна система, качествено здравеопазване, екология, култура, просвета и образование, спорт, чист и приветлив град, с предпоставки за развитие на икономиката и туризма. Димов отбеляза пълноценното участие на „ЛЕВИЦАТА!“ в местната власт и съобщи, че Мария Тодорова, която беше кандидат за кмет от коалицията, председателства комисията по здравеопазване в местния парламент.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.